Article in Super Bike Magazine KTM-Flyer MCN LED
20 april, 2015
Onze verschillende producten...
Applicatie goedgekeurd...
Laatste nieuws...
De eerste DRL module voor de BMW R1200GS / GSA is vandaag officieel vrijgegeven.

De xenon producten worden vervangen door nieuwe H7 LED-systemen. Ze zijn zo helder als de xenon lichten, maar met een veel langere levensduur.

De ACCELERATOR module ô voor de Triumph motorfietsen zijn vandaag officieel vrijgegeven.

De eerste ACCELERATOR moduleô voor de BMW R1200GS water gekoeld is vandaag officieŽl gereleased.

De eerste ACCELERATOR moduleô voor de Yamaha FJR1300 is vandaag officieŽl gereleased.

De eerste ACCELERATOR moduleô voor de Yamaha XT1200Z Super Tťnťrť is vandaag officieŽl gereleased.

De ACCELERATOR moduleô voor een breed gamma van KTM motoren zijn vandaag beschikbaar.

Solid Solutions en Schlowy Custom Motorcycles bundelen hun krachten om een "ACCELERATOR module" ô te ontwikkelen voor de KTM motoren. Zie brochure.

Meer dan 6000 ACCELERATOR moduleô verkocht tot op vandaag!

Onze Xenon conversie kits zijn 100% compatibel met de BMW CAN-bus system. Geen foutboodschappen worden op het multifunctionieel display getoond!

Compatibel met...
Beveiligde betalingen...
De perfecte kleur...

Ongeacht welke van de vier seizoenen er met de motor wordt gereden, ongeacht of het overdag of het nachts is, om veiligheidsredenen, de motorrijders moeten zien en gezien worden.

Daarom bied Solid Solutions oplossingen die de zichtbaarheid verhogen, vooral gebaseerd op de laatste CREE high power LED techniek. Met een lichtopbrengst tot tien keer hoger dan dat van conventionele halogeenlampen, profiteert de rijder van een aanzienlijke verbetering in de veiligheid in alle wegomstandigheden en licht situaties.

Enkele verschillen ...

Halogeen koplampen zijn momenteel het meest populair in de automotive wereld, vooral vanwege hun primaire voordeel: ze zijn eenvoudig en kosteneffectief. In principe heeft een halogeen lamp onder normale omstandigheden een levensduur van ongeveer 1000 uur. Echter, halogeenlampen worden een tweede keus in de hele wereld. De reden? Halogeen staat niet exact synoniem voor efficiŽntie.

Waarom? Allereerst wordt het gemaakt van een glazen omhulsel welke bestand is tegen hoge temperaturen, en een gas, gewoonlijk een combinatie van argon en stikstof, met een wolfraam gloeidraad. Om licht te creŽren, ontvangt de wolfraam gloeidraad elektriciteit uit de accu en door de weerstand van deze draad wordt deze verwarmt tot ongeveer 2.500 graden Celsius.

De halogeenlamp komt meestal aan het einde van zijn levensduur komt doordat de wolfraam in de gloeidraad verdampt en deze de gloeidraad verlaat en zich afzet op het glas waardoor de gloeidraad op een bepaald moment breekt en zo niet meer werkt.

Maar dat is niet het grootste probleem. Bij het genereren van het stralende licht, creŽert de lamp een zeer grote hoeveelheid warmte die in feite verspilde energie is.

Een ander groot probleem met halogeenlampen is ook de manier waarop ze reageren op verschillende stoffen. Bijvoorbeeld, bij het vervangen van een defecte lamp, is het noodzakelijk om te voorkomen dat het glas van de lamp aangeraakt wordt! Het vet op je vingers blijft hangen aan het kwartsglas, waardoor bij het verwarmen ongelijk gebeurt en drastisch de levensduur van de lamp verkort.

Xenon koplampen, officieel bekend als hoge intensiteit ontlading koplampen (HID), zijn meestal gedefinieerd als een meer efficiŽnte oplossing, vooral vanwege de kleurtemperatuur keuze en de hoeveelheid licht die ze genereren.

HID-lampen werken als volgt. Je hebt een afgesloten buis gevuld met gas, een elektrode op elk uiteinde en een elektrische stroom die er door gaat. In de automotive wereld, HID-lampen gebruiken een transparante kwarts behuizing, wolfraam elektroden en een mix van gassen die kunnen gestimuleerd worden door de hoge spanning en elektrische stroom die tussen de twee elektroden loopt.

Een van de belangrijkste problemen met de HID lampen is de hoeveelheid tijd die nodig is vooraleer de gassen hun werktemperatuur bereiken en dus het fel licht generen.

Het proces van oplichten van de HID lamp gebeurt in drie stappen: eerst komt er een ontstekingsfase, wanneer een hoogspanningspuls wordt produceert, ontstaat er een vonk die de xenon gas ioniseert en een tunnel van stroom tussen de elektroden creŽert. Dan stijgt de temperatuur van de lamp snel en verdampen de metaalzouten die de weerstand tussen de twee elektroden verlaagt. Uiteindelijk schakelt de ballast schakelt over naar een continu bedrijf met een continue hoeveelheid stroom naar de lamp zodat de elektrische boog niet flikkert.

Een xenonkoplamp is veel efficiŽnter wat betreft de hoeveelheid geproduceerd licht in vergelijking met de halogeen lampen. Uiteindelijk is een van de nadelen, de hoeveelheid schittering die door het xenon koplampen worden gegenereerd en dat zeer storend voor andere bestuurders op de weg kan zijn, vooral voor tegenliggend verkeer.

Een xenon lamp produceert ongeveer 3000 lumen, terwijl een halogeenlicht ongeveer 1000 lumen genereert.

Een ander groot pluspunt is dat xenon lampen een vrij lange levensduur hebben, meer dan deze van halogeenlampen: schattingen wijzen op een levensduur van ongeveer 2.000 uur in normale omstandigheden.

EfficiŽntie kan een ander voordeel zijn. Hoewel ze meer energie gebruiken om te te kunnen oplichten, eenmaal ze hun werktemperatuur hebben bereikt, gebruiken ze daadwerkelijk minder stroom dan standaard halogeenlampen.

Tegenvallers? Nou, natuurlijk kosten ze meer dan halogeenlampen en zijn ze ook complexer, omdat ze een extra apparaat ,genaamd ballast die de hoge spanning creŽert en regelt die nodig zijn om HID te laten werken, vereisen.

Laten we niet vergeten dat deze xenon lichten een bepaalde tijd nodig hebben om de volledige helderheid te bereiken, reden waarom ze zijn niet zo goed kunnen gebruikt worden voor grootlichten Ė als waarschuwingssignaal functie.

De automotive industrie is sterk geŽvolueerd, dat is zeker. Samen met hen, hebben koplampen ander een niveau bereikt en richt zich tot een andere optie: LED's. Vooral het laatste jaar is het uitgangsvermogen is enorm gestegen. Ze hebben of overtreffen zelf de lichtintensiteit van xenon koplampen (3000 lumen).

Het werkingsprincipe van een LED is heel moeilijk uit te leggen, maar in het kort gezegd, ze vertrouwen op de negatieve elektronen die tegen positieve "gaten" bewegen over een halfgeleider. Als een vrij elektron valt in een gat dat zich op een lager energieniveau bevind, dan zal de energie vrijkomen als een foton (de kleinste fractie van het licht), een proces dat elektroluminescentie wordt genoemd.

Vermenigvuldig dit proces duizenden keren per seconde en je krijgt een continu fel licht dat wordt uitgestraald door iets met een breedte van 2 mm - een lichtgevende diode (LED).

Het belangrijkste aspect als het gaat om LED koplampen, is het feit dat ze een zeer laag vermogen nodig hebben om te werken in vergelijking met de klassieke halogeenlampen.

LED koplampen leveren meer gerichte stralen en kunnen ook aangewend worden om verschillende vormen te maken. Ook dankzij hun kleiner formaat, laten LED's de mogelijkheid toe om meer manipulatie. LED's zijn helderder dan halogeen koplampen, en bieden zij tevens een warmer licht aan dan HID koplampen.

Het thermisch beheer is heel anders dan voor halogeen of xenon koplampen. LED's produceren geen warmtestraling wanneer zij oplichten, zoals halogeen lampen bijvoorbeeld. Ze produceren echter wel een bepaalde hoeveelheid warmte aan de onderzijde van de emitter (voornamelijk de chip) wanneer er stroom passeert, waardoor een potentieel risico ontstaat voor de aangrenzende componenten en elektrische aansluitingen. Reden waarom LED koplampen voorzien dienen te worden van een koelsysteem, zoals koelelement of een ventilator om te voorkomen dat ze smelten. De meest recente ontwerpen, integreren een elektronische intelligente warmtemanagement controle systeem.

Door deze laatste wijzigingen in de prestaties van de LED koplampen, Solid Solutions verandert zijn product gamma richting deze nieuwste technologie. Bezoek de andere pagina's om de LED producten, die Solid Solutions voor het moment aanbiedt, te zien.Copyright © 2010-2015 Solid Solutions | Disclaimer | About